Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@11:42:10 GMT

آزاد سازی منابع ارزی، سد قیمت‌ها را خواهد شکست

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۹۸۴۲

آزاد سازی منابع ارزی، سد قیمت‌ها را خواهد شکست

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا تا پیش از تحریم‌های گسترده و همه جانبه آمریکا در قالب سیاست «فشار حداکثری»، روابط ایران و کره جنوبی بسیار عمیق و گسترده بود. ایران یکی از مهمترین بازارهای مقصد محصولات کره‌ای در خاورمیانه را تشکیل می‌داد و بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز این کشور را تأمین می‌کرد.

ایران در سال ۱۳۹۲ کمی بیش از ۹۱۶ میلیون دلار به کره صادرات داشته و بیش از ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از این کشور کالا وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان صادرات ایران به کره جنوبی بعد از ۴ سال حضور دولت تدبیر و امید به بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار افزایش یافت. در این زمان میزان واردات از این کشور حدود ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسید. در این سال تراز تجاری ایران و کره جنوبی به نفع ایران مثبت شد.

از آنجایی که نفوذ آمریکا در این کشور یکی از عوامل اصلی تعیین سیاست خارجی آن با ایران است کره جنوبی سطح روابط اقتصادی خود با ایران را بعد از اعمال تحریم‌ها به شدت کاهش داد. بسیاری از شرکت‌های کره‌ای بازار ایران را ترک کردند. و میزان صادرات و واردات بین دو کشور کاهش پیدا کرد.

طبق آخرین آمار موجود بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا این ارقام به شدت کاه پیدا کرده است. میزان صادرات به کره جنوبی ۲۸۷ میلیون دلار و میزان واردات نیز به ۷۸۱ میلیون دلار کاهش یافته است.

دلارهای مسدود شده ایران در کره جنوبی

به گفته رییس کل بانک مرکزی ۷ میلیارد دلار از پول‌های ایران در بانک‌های کره‌ای مسدود است. اگر این رقم را با اعداد و ارقام فوق مقایسه کنیم خواهیم دید که این عدد، رقم قابل توجهی است.

حتی اگر کاهش روابط اقتصادی را نتیجه معقول تحریم‌ها بدانیم مسدود شدن دارایی‌های ایران توسط بانک‌های کره‌ای امری معقول و قابل قبول نیست. زیرا تحریم‌ها تنها نقل و انتقال پول به ایران را هدف قرار داده بود. یعنی حتی در شرایط تحریمی ایران باید می‌توانست از دارایی‌های خود در کره جهت خرید محصولات مورد نیاز و به ویژه اقلام دارویی و سایر اقلامی که تحت تحریم قرار نداشتند استفاده کند. اما کاری که این بانک‌ها انجام دادند بیشتر رنگ و بوی سیاسی داشت و از اصول و قوانین بانک‌داری بین المللی به دور بود.

به همین خاطردر خردادماه سال جاری «عبدالناصر همتی»، رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه با «بلومبرگ» گفت: بانک‌های کره‌ای با خیال راحت تعهدات خود را زیر پا می‌گذارند و به توافقات مالی بین المللی رایج عمل نمی‌کنند و تصمیم گرفته‌اند وارد بازی سیاست شوند.

اکنون با رفتن ترامپ و برسر کار آمدن دولت جدید در آمریکا فضا برای تعامل بین ایران و کره و دستیابی به دارایی‌های مسدود شده فراهم است. به نظر می‌رسد بانک‌های کره‌ای بهانه زیادی برای تداوم بازی سیاسی خود در اختیار ندارند. به همین خاطر امیدها به بازگشت این ارزها به داخل کشور زیاد شده است.

به گزارش ایرنا، رئیس کل بانک مرکزی دیروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره توافق ایران و کره جنوبی در زمینه انتقال منابع ارزی گفت: کره جنوبی خود خواستار مذاکره برای پرداخت شده است و راه را به آنها نشان داده‌ایم و دستور پرداخت صادر شده، بنابراین هر زمانی که بخواهند این پرداخت انجام می‌شود. قرار شده که پرداخت‌ها حداقل با یک میلیارد دلار آغاز شود.

دو کشور روز دوشنبه در نشست عبدالناصر همتی با «ریو هیون جئونگ» سفیر کره جنوبی در تهران به این توافق دست یافته‌بودند.

علاوه بر کره جنوبی، توافقاتی برای آزادسازی دلارهای مسدود شده ایران در ژاپن نیز صورت گرفته است. بدون شک زمینه برای به هم پیوستن زنجیره آزادسازی‌ها در کشورهای هند، عراق و غیره نیز فراهم خواهد شد.

اگر این رویداد را در کنار سلسله رخدادهای مربوط به مسئله برجام و بازگشت آمریکا به این توافق قرار بدهیم شروع روند کاهشی در بازار ارز  و به ویژه قیمت دلار در روزها و هفته‌های آتی منطقی خواهد بود.

همچنین، مدیریت مناسب دولت در اجرای قانون مربوط به توقف اجرای پروتکل الحاقی و دستیابی به توافق با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اراده طرف‌های آمریکایی و ایرانی برای رسیدن به راه حلی دیپلماتیک در مورد برجام احتمال رفع تحریم‌ها و در نتیجه برداشته شدن موانع بین‌المللی اقتصادکشور را بسیار افزایش داده است.

توافق با کره و ژاپن را می‌توان مقدمه‌ای بر رفع موانع موجود دانست. روند شروع شده و به رغم وجود موانع داخلی پیامدهای کاهشی ارزی آن نیز خود را نشان خواهد داد.  

برچسب‌ها دلار کره‌ جنوبی نرخ ارز تحریم یورو بازار ارز عبدالناصر همتی تحریم بانکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار کره جنوبی نرخ ارز دلار کره جنوبی نرخ ارز تحریم یورو بازار ارز عبدالناصر همتی تحریم بانکی اخبار کنکور بانک های کره ای میلیون دلار ایران و کره بین المللی کره جنوبی تحریم ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید

به گزارش قدس آنلاین، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه در آسیا کاهش یافته است که یکی از دلایل آن می‌تواند نشانه‌هایی از وضع سیاست‌های سختگیرانه پولی توسط فدرال رزرو در اجلاس امروز باشد.
کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۳۸ درصدی به ۲۲۹۴ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.

تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر به نتیجه اجلاس دو روزه فدرال رزرو معطوف شده که قرار است امروز منتشر شود. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.
اما برخی پیش‌بینی می‌کنند جروم پاول رئیس فدرال رزرو با توجه به نرخ بالای تورم، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را پیشنهاد دهد.
بالا رفتن تورم باعث شده تاجران انتظار خود از کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین بیاورند. در حال حاضر پیش بینی می‌شود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را اولین بار در ماه سپتامبر کاهش دهد.
نرخ بالای بهره به ضرر طلاست چون هزینه نگهداری آن را به عنوان یک سرمایه غیر سودده افزایش داده و تمایل برای خرید این فلز گرانبها را پایین می‌آورد. 
ارزش دلار هم افزایش یافته و به بالاترین رقم طی ۶ ماه گذشته رسیده است. بالا رفتن ارزش دلار خرید طلا برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده و تمایل برای آن را پایین می‌آورد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۲۶ دلار و ۶۵ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۶ درصدی ۹۳۵ دلار و ۴۳ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال